Berghain'de 14 Euro'ya kült Espresso Martini içeceği: Buna değer mi?

tofaşk

Global Mod
Global Mod
Bir şehir efsanesine göre, Espresso Martini ilk olarak 1980'lerde Londra'da, Fred's Bar'da hazırlandı. Daha sonra dünyaca ünlü bir model, barmenden aşağıdaki kriterleri karşılaması gereken bir içki sipariş etti: “Beni uyandır ve sonra düzüş. me up Özgürce Almanca'ya çevrildi: “Beni uyandır, sonra yatır.” Eğer bu Berlin'in dünyaca ünlü tekno kulübü Berghain'e uymuyorsa!

Bunun olup olmadığını tam olarak bilmiyoruz, ancak kesin olan bir şey var: resmi bir espresso martini için eğitimli bir barmen votka, espresso, kahve likörü, şeker şurubu ve buzdan ne fazlasını ne de azını karıştırır ve ardından onu şık bir şekilde servis eder. martini bardağında çalkaladıktan sonra.

“Zengin olduğumda üç ya da dört kez bir kulüp gecesi düzenlerdim”

Kült içecek şu anda tartışma portalı Reddit'te Berghain kulübü sahnesini de hareketlendiriyor: Bir kullanıcı, tartışmaya istekli kalabalığı “Espresso Martini hakkında konuşalım” diyerek motive ediyor. “Doğru olan tek şey Panorama Bar bardaklarıdır: 14 avronuzun büyük bir kısmını ellerinize, gömleğinize, arkadaşınıza veya flörtünüze dökmeden espresso martini içemezsiniz.”

Çoğu kişi için akşam yemeği sonrası içki hâlâ lüks görünüyor: Kendisine Kaptan Salamander adını veren bir kullanıcı, “Kendimi çökmüş hissedersem, o zaman bu içeceği alırım” yorumunu yapıyor. Başka bir kullanıcı şöyle yazıyor: “Ben hâlâ zenginken, kulüp geceleri başına üç ila dört gecem vardı. Artık kendime her kulüp gecesi için en az bir tane sipariş etme ve Panorama Bar'da insanlar izlerken yudumlama lüksünü tanıyorum. Panjurların arasından süzülen güneş, ah, hayattaki küçük şeyler!”

Diğerleri bunu daha az şiirsel ve daha pragmatik olarak değerlendiriyor: “Bu mükemmel bir hoşgeldin içeceği. Özellikle Pazar sabahı ayık geldiyseniz.” Ayrıca dökülme sorunuyla ilgili pasif-agresif bir ipucu da var: “Bardak doluyken dans pistine çıkmayın. Oturun, birkaç yudumun tadını çıkarın ve eğer kesinlikle hareket etmeniz gerekiyorsa, bunu yalnızca bardağın en az yarısı boşaldığında yapın. Gerçekten bunun sağduyulu olduğunu düşündüm.”

Ama belki birisi bir şeyi yanlış anlamıştır. Çünkü Upbeat-Opinion-4980'in forumda yazdığı gibi: “Yarısını dökmek sabah pano espresso martini deneyiminin bir parçasıdır.” Berghain'e hoş geldiniz! Hepimizin bildiği gibi orada yaşananlar orada kalır. Ve bir kısmı da muhtemelen yapışkan zeminde.