Ava Vegas yeni albümü “Desert Songs” ile

tofaşk

Global Mod
Global Mod
Ev
Kültür
Ve Kudamm Twin Peaks’in arkasında: Ava Vegas yeni albümü “Desert Songs” ile

Berlinli art-pop söz yazarı Ava Vegas, ikinci albümüyle kendisini gerçeküstü bir country gitaristi olarak yeniden düşünüyor.

Müzisyen Ava VegasEdda Pettursdottir

Ava Vegas takma adı Sarina Giffhorn, 2020’deki ilk albümünden bu yana büyüyen imajı ortadan kaldırmak için röportajın yerini seçmiş olsaydı, Berlin’in Lana Del Rey’e cevabı: Bu işe yaramadı. Reinhard’s on the Kudamm, çok eski Batı Berlin okulu, eskiden ünlülerin buluşma yeri, bugün ise orta-yüksek fiyatlı bir turist kafesi: Retro-mistik evreninin eskimiş ülke kulüplerinden biri gibi olamaz. bu şehirdeki Amerikan süperstarı.

Eşcinseller, hayaletler ve gitarlar: Berlinli R&B şarkıcısı Marshall Vincent yeni bir EP ile

Eşcinseller, hayaletler ve gitarlar: Berlinli R&B şarkıcısı Marshall Vincent yeni bir EP ile
  • hisseler
Aslında işin içinde biraz da nostalji var. Reinhard’s yakında, en azından geçici olarak, batıdaki pek çok favori yeri gibi kapanacak: Einstein ana şirketi, Schöneberg’deki Victoria Bar. Bu yerlerin büyüsünde, bilgili ve sanatsal mesleği buluşuyor. Giffhorn, UdK’de mimarlık okudu ve bugün şovları için kokulu mumlar, yelpazeler ve Doğu Almanya koltuklarıyla karmaşık Haberin Detaylarılar düzenliyor ve Lana Del Rey’e yalnızca yüzeysel olarak bağlı olan bir pop tarzı çalıyor. Kalın sesli ve melankolili kadın, işte erkek egemen basın böyle işler. Garip pop yıldızı Weyes Blood veya halk müziği yazarı Jessica Pratt aslında estetik olarak ona çok daha yakın.

“Kutudan düşen her şeye bir gözüm var” diyor. “Film setine benzeyen bir şey varsa, yerlerde komik bir şeyler varsa, bir Twin Peaks dünyasında paralel bir boyuta adım attığınızı düşünüyorsanız, merak ediyorum.” Karşıda, Çin restoranı Ho Lin Wah, bulvarın jenerik çorak arazisine karşı Gründerzeit portalı üzerinden kırmızı neon harflerle savaşıyor. Müzisyen buna örnek olarak işaret ediyor. Ve evet, Ava Vegas’ın müziği böyle: bir şekilde retro, bir şekilde gerçeküstü. Belgesel fotoğrafçılık, ancak soluk el, arkasındaki yapay zekayı işaret ediyor. Albüm bir kara deliğin sesiyle başlıyor.

Ava Vegas, İzlanda’da karantinadayken kendi kendine gitar çalmayı öğrendi

İkinci çalışmalarının adı “Çöl Şarkıları”. Ses, ilk ortaya çıkışından bu yana değişti, kendi adını taşıyan, göz kamaştırıcı derecede ironik art pop çıkışı piyasaya çıktığında bile, derin deneyler içindeydi: “Zaten bu dünya benim içimdeydi. Çöl şarkıları yapmak gibi bir fikrim vardı. Ve tabii buna gitar da dahildir. Ve sonra kendi kendime gitar çalmayı öğrendim.” O, İzlanda’da kilit altındaydı ve Reykjavík’te gitarını nasıl aldığına dair güzel bir eso hikayesi olmasına rağmen (“hangisi senin olduğunu bileceksin”) Weltladen), nihayetinde çalmayı öğrendiği uygulamanın adı da bir o kadar önemli, Justin Guitar.

AvaVegas

AvaVegasEdda Pettursdottir

Ayrıca Ava Vegas’a özgü: dijital bina modelleri oluşturmak için kullanılan programlar, yapısal olarak, bilgisayarda şarkılar için seslerini bulmak için kullanılan karmaşık araçlara çok benziyor; Giffhorn’un mimari zihniyeti, sanatında nabız gibi atıyor. Ama bu sefer bir şey farklıydı: “İlk kez kendimi akıntıya bırakabildim, yatakta saatlerce oturdum ve bunu ilham verici ve güzel buldum. Yoksa müzik yapmak benim için çok yorucu. Çünkü kendim üretiyorum ve her zaman aynı anda her şeyi kendime öğretiyorum. Gitarla farklıydı. Birdenbire farklı bir dünyadaydım.”

Sam Vance-Law:

Sam Vance-Law: “İnsanlar beni kutlayabilir veya kışkırtılmış hissedebilir – iyi eğlenceler”
  • hisseler
Yer değişikliği kesinlikle yardımcı oldu. İzlanda da bir çöl, bir buz çölü. Daha sonra Kaliforniya’da çok zaman geçirdi. Mojave Çölü’ndeki “Los Angeles’ın Uckermark’ı” Joshua Tree’de, yerel sanat ortamından gelen övgülere katılıyor. “Orada olmayı gerçekten seviyorum, ilham verici buluyorum. Ama ‘Desert Songs’ için onu tek boyutlu bulurdum, Kaliforniya çölündeki her şeyi yapardım, tam da sizin hayal ettiğiniz gibi. Albüm için çölümü hiçbir yere yerleştirmemeyi tercih ederim. Veya uzayda. Yabancı bir çöl. Yersiz, sonsuz genişlik, hiçlik.”

Ava Vegas kendini ‘çılgınca feminist’ olarak tanımlıyor

Artık gitar ve çöl, geleneksel dünya görüşlerinin merkezinde yer alıyor. Ava Vegas için bile gitar, özgünlüğün, samimiyetin bir işareti gibi görünüyor. Bu müzik bugün bu ağırlık olmadan nasıl hayal edilebilir? Hele şarkı sözlerinde genellikle melankolik ayrılıklar ve başarısız ilişkiler işlendiği için, konsept olarak eski folklor ekolü. “Her şeyi kendim yapmam, kendim yönetmem ve çoğunu kendim üretmem anlamında delice feministim. Mesaj bu. Bunu sözlerime koymak zorunda değilim çünkü yaşıyorum. Bunu yayıyormuşum gibi hissediyorum.”

“Ütopya”nın Hayalini Kurmak: Harika çıkış rekoruyla Berlin’in en yeni gelen Lie Ning’i
  • hisseler
Seyahatlerinden bahsederken, profesörün Göttingen’den olan çocuğundan daha az Lynchian bir pop diva havası yayıyor ki o da şimdi öyle. Tabii ki kıyısında büyüdüğü Harz, aynı zamanda Twin Peaks sürrealizmi ile eski Alman romantizminin derin vadilerde kucaklaştığı bir yer. Ve babası, üniversite sisteminin 80’lerde kısa bir süre için ürettiği, özünde akademi sonrası özgür ruhlardan biri gibi görünüyor ve pek çok Kendin Yap tavrı devam etti.

Ya da parçalara ayıracak olursak: Ava Vegas’ın başarısı feminist bir bakış açısıyla gerçekten iyi, klasisizm bilincine sahip bir bakış açısıyla Almanya’da alışılageldiği gibi zor ama müzikal olarak tamamen hak ediyor. “Desert Songs”, dayandığı ikonları tam olarak yakalamayan, ancak yapım aşamasında bir sanatçıyı gösteren bir albüm. Bu, genellikle yerleşik olanla bağlantılı olmasına rağmen, yaratıcı, deneysel bir ruha açıkça tanıklık ediyor. Üçüncü albüm diskolu bir şey olacak, diye açıklıyor ve gizlice uzaylıların inişini şimdiden duyabiliyorsunuz. Muhtemelen Europa Center’daki dönen yıldız tarafından çekildi. En geç o zaman bu gerçekten büyük olacak.

“Çöl Şarkıları” albümü 28 Nisan 2023’te çıkacak.