Altınordu’dan Burak İnce’ye görkemli uğurlama

tofaşk

Global Mod
Global Mod
Son yılllarda yaptığı tesisler ve altyapı atılımlarıyla Türkiye’nin yetiştirici kulübü olup, A Ulusal Ekip ‘da da oynayan Cengiz Ünder, Çağlar Söyüncü üzere isimleri Türk futboluna armağan eden Altınordu’nun öz kaynağından yetiştirip vitrine çıkardığı 17 yaşındaki Burak İnce, hayli büyük bir heyecan yaşadığını lisana getirdi.

“BANA GÜVENENLERİ MAHCUP ETMEM”

Hayalini kurduğu bir ligde oynayacağını söz eden Burak, “Çok memnunum. Hayalim olan bir lige gidiyorum. Küçük yaştan beri gayem devasa yükseklikteti. Ailem, hocalarım ve arkadaşlarım bana daima güvendiler. Liderim bana hayli güvendi. Onların inancını boşa çıkarmayacağım. Herkese fazlaca teşekkür ediyorum. Öncelikle kendimi Almanya’da kanıtlamak istiyorum. Arminia Bielefeld kadrosu

bana fazlaca güveniyor. Orada başarılı olacağıma inanıyorum” dedi.

“BARCELONA BENİM ÇOCUKLUK HAYALİM”

çabucak sonrasındaki süreçte Avrupa’nın üst seviye grupların da forma giymek istediğini anlatan genç futbolcu, “Benim Barcelona hayalim var. Küçüklüğümden beri Barcelona’yı izliyorum ve Lionel Messi hayranıyım. Genç arkadaşlarıma tavsiyem şu; fazlaca çalışsınlar, özel çalışma yapsınlar ve maksatlarını yüksek tutsunlar. Ayakta kalabilmek için kuvvetli olmak gerekiyor. Oyun tarzıma benzediği için Ziyech ve Mahrez’i izliyorum. Ekseriyetle orta saha ve kanat oyuncularını izliyorum. A Ulusal Grup’ya gitmeyi fazlaca isterim, lakin daha vaktimin olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

“ALMANYA’DA KASVET YAŞAMAYACAĞIM”

Hüseyin Eroğlu’nun kendisine daima güvendiğinin altını çizen Burak, “Ben birinci defa A gruba çıkmıştım. Erzurum kampında duran topu birinci Hüseyin hocam bana kullandırmıştı, bana güvenmişti. Ben de golü attım, o an benim için unutulmaz bir andı. Ben her mevkide oynarım fakat 6 ya da 8 numarada oynamayı tercih ederim. Almanya’da bir sorun çekeceğimi sanmıyorum zira Altınordu epeyce çağdaş bir futbol oynuyor ve epey çağdaş bir kulüp” tabirlerini kullandı.

ÖZKAN: BİZ ÇOCUKLARIMIZA İNANIYORUZ

Lider Seyit Mehmet Özkan ise tanım edilmesi güç bir memnunluk yaşadığını söylemiş oldu. Altınordu’nun bir Türkiye projesi olduğunu belirten Özkan, “Burası bu toprakların bir kesimidir. Burası kalbi pak her beşere açıktır. Altınordu bir Türkiye projesi, bir dönüşüm projesi. Türkiye’nin 32 milyon genci var. Bu gençlerin önünü açmak, imkan sağlamak, kıymet vermek ve daha güzel yarınlar hazırlamak bizlerin bakılırsavi. O gençlere ne veriliyorsa o gençler de yetişkinliklerin de onu verecek. A kadromuz da hiç bir vakit yabancı oynatmadık oynatmayacağız da. Biz bu toprakların çocuklarına güveniyoruz” cümlelerini kurdu.

“BURAK SIRA DIŞI BİR FUTBOLCU”

Altınordu’ya gelen her çocuğun Avrupa’nın birinci 5 liginde oynamak üzere bir maksadı olduğunu vurgulayan Lider Özkan, “Burak İnce ile 6 yıldır birlikteiz. Burak’ı birinci gördüğümde onun alışılmadık bir oyuncu olacağının farkına varmıştım. Genç ulusal kadrolarda bilhassa Avrupa’da hoş maçlar çıkardı. Hüseyin hocamız ona A ekipte yer verdi. Skora tesir eden yabancı oyuncuların fazla olması niçiniyle 1’inci Lig çatırtılı bir lig oldu. Burak o ligde ayakta kaldı. Burak 20 Ocak’ta 18 yaşını bitirecek. Burak çaylaklık kısmının bir kısmını Almanya’da geçirecek ve kalfalığa geçecek” dedi.

“ALMANYA’DA DAHA GÜZEL EĞİTİM ALACAK”

Burak’ın da Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü üzere Türkiye’yi fazlaca uygun temsil edeceğini belirten Özkan şu tabirlere yer verdi: “Burak, Türk futbolunun elçisi olacak, gururumuz olacak. Ben Burak’a epeyce inanıyorum. Verdiğimiz kulüp de Burak’ın pahasını biliyor. Burak buradakinden daha fazla gelişecek. Bu transfer Burak için fazlaca yeterli olacak. Bir yanım üzgün. Burak’ı daha ileri yaşlarda da gönderebilirdim. Fakat Burak için vakti gelmişti. Burak Almanya’da daha düzgün bir eğitimle, daha düzgün bir futbol kültürüyle kendini geliştirecek. Burak’a 37-38 yaşına kadar sakatlıksız bir futbol hayat diliyorum.”

“AZ DAHA İTALYA’YA GİDİYORDU”

Burak’ın az daha İtalya liginden bir ekibe transfer olacağını lakin işin son anda bozulduğunu söyleyen Seyit Mehmet Özkan, “Burak İtalya’ya yanlışsız gidiyordu. Lakin kulübün sportif yöneticisi değişince transfer olmadı. Âlâ ki Almanya oldu. Bizim her yıl 2 milyon Euro eksiğimiz var. Her yıl 2 milyon Euro kazanacak transfer yapmamız lazım. Biz her dönem oyuncu göndermek zorundayız. Bu manada fazlaca çalışıyoruz. Bizde özel çalışma epey değerli. Yaş büyüdükçe özel çalışma yapılmıyor. Özel çalışma yapıldıkça oyuncunun gelişimi sağlanır” yorumunu yaptı.

“ONU GÖRÜNCE GÖZLERİM FAL TAŞI ÜZERE AÇILDI”

Burak İnce’nin Altınordu’ya transfer kıssasını anlatan Özkan kelamlarını şöyle sürdürdü: “Burak’ı birinci gördüm, gözlerim fal taşı üzere açıldı. Taylan Antalyalı’yı da gördüğümde birebir şeyi hissettim. Burak için bu çocuk farklı bir çocuk dedim. Ben öğrendim ki Burak’ı herkes biliyormuş. Burak için çaktırmadan bir turnuva organize ettim. Burak’ı turnuvanın en güzel oyuncusu seçtim. ‘Keşke sen Altınordu’ya gelsen’ dedim. O da küçüktü, bana yemin etti. Burak’ın karşılığında Manisaspor’a iki A ekip oyuncusu verdik. Biri Mertan, biri Ozan Sol’du. Burak’ı alırken epey kıymetli iki oyuncumuzu verdik. Manisaspor o oyuncularla şampiyon oldu. Burak’ı alırken helal bir transfer yaptık, Manisaspor’a hakkını verdik. Burası değerli bir proje. Biz en çok hak eden çocukları buraya alıyoruz.”

EROĞLU: BURAK’I YETENEKLERİ ÖN PLANA ÇIKARDI

Altınordu Teknik Yöneticisi Hüseyin Eroğlu, Burak’ın Bundesliga’da hayli başarılı olacağını tabir etti. Yurt dışına giden oyuncularıyla gurur duyduklarını lisana getiren tecrübeli teknik adam, “Daha evvel gönderdiğimiz akademi oyuncularımız bizi gururlandırıyor. Tüm hocalarımızın, tüm çalışanlarımızın Burak’ta büyük emeği var. Burada verilen eğitim her insanın katkı sağlamasıyla oldu. Burak için A kadroya gelmek hayli kıymetliydi. Burak, U15 kategorisinden 1’inci Lig’de mühlet almaya başladı. Burak yaşayarak kimi şeyleri öğrendi. Burak’ı özel yetenekleri ön plana çıkardı. Avrupa’da oynadığı maçlar epey değerli oldu” dedi.

“ONA ÇOK MESAİ HARCADIK”

Çağlar ve Cengiz’i uğurlarken o devirde Burak’ın küçük bir futbolcu olduğunu hatırlatan Eroğlu, “Burak fazlaca çalıştı, fazlaca uğraş sarf etti. 1’inci Lig’de Burak’ın aldığı müddet az bir süre değil. Bundesliga gruplarının Burak’ı takip etmesi ve transfer etmesi başlı başına bir olay. Burak’la ilgili planlarını yapıyorlardır. Burak’la hoş anılar yaşadık. Ona fazlaca mesai harcandı. Onunla gurur duyuyoruz. Futbolda torpil yoktur. Futbolcu yetenekleriyle kendini gösteriyorsa uzayda dahi oynayabilir. Burak’ın önünde hayli mühlet var. Burak gelecekte kardeşlerine epeyce güzel örnek olacaktır. Burak aslına bakarsan özel oyuncuydu” biçiminde konuştu.

“GENÇLERİMİZE SONUNA KADAR GÜVENMELİYİZ”

Genç futbolculara güvenmenin epey değerli olduğuna dikkat çeken Hüseyin Eroğlu, “Yetenekli oyunculara güvendiğinizi hissettirmeniz lazım. Her türlü imkanı sağlamak lazım. Bunu sistem ortasında gerçekleştirmemiz gerekiyor. bir evvel de biroldukça oyuncumuz transfer olmuştu. Onların düzgün yerlere gitmesini canı gönülden istiyoruz. Bilhassa öz kaynak oyuncularımızın transfer olması bizi epey keyifli ediyor. Güç bir ligde oynuyoruz. Bizim 19 öz kaynak oyuncumuz geldi. Bu oyuncuların gelişmenini hızlandırmaya çalışıyoruz. Bunları yaparken de ekibi başarılı kılmak istiyoruz. Tahminen maç kaybediyoruz lakin oyuncu kazanıyoruz. Bizim oynamamız gereken bir lig var. Ağabey konumundaki oyuncularımız da bizim için önemli” cümlelerini kullandı.

Onur ATIŞ – Ahmet Turhan ALTAY / İZMİR, (DHA)