Altınordu, kuruluşunun 98. yılını kutladı

tofaşk

Global Mod
Global Mod
26 Aralık 1923’te temelleri atılan kulübün kuruluş günü aktiflikleri kapsamında birinci merasim Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Merasime Altınordu Futbol Akademisi yöneticileri, Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) atletleri, Altınordu Spor Kulübü Derneği yöneticileri ve taraftarları katıldı. Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) Teknik Yöneticisi Namet Ateş, günün mana ve ehemmiyeti hakkında bir konuşma gerçekleştirdi. Ateş, “Kulübümüzün kuruluş yıl dönümünde bir ortada olduğumuz için sevinçliyiz. 100’üncü yılımıza yaklaşırken heyecanımız her geçen gün artıyor. Pahalar üzerine kurulmuş büsbütün semt gençlerinin spor yapması için kurulan bir kulüp Türkiye’de tanınan hürmet duyulan bir kulübe dönüştü” diye konuştu.

Ateş, “Bu süreçte emeği geçen herkese minnet hislerimizi sunuyoruz. Bundan daha sonraki süreçte dünyanın da tanıdığı hürmet duyduğu bir kulüp olması için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz. Bizim atletlerimizin yurt haricinde hem Altınordu ismini birebir vakitte Türkiye ismini duyuracağına ve duyurmak için elinden geleni yapacağına onlar ismine ben kelam veriyorum. Kulübümüz ebediyen muvaffakiyet ile yaşayacaktır” dedi.

Altınordu Spor Kulübü Derneği Lideri Sinan Bezircilioğlu da “Koca çınarımızın 98’inci yılını kutluyoruz. Altınordu rastgele bir kulüp değildir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulan birinci kulübüdür. Bu kulübü kuran büyüklerimiz Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran devlet adamlarıdır. Hepsini minnetle anıyorum” sözlerini kullandı.

KASAP ERDOĞAN UNUTULMADI

Cumhuriyet Meydanı Anıtı’na çelenk bırakılmasının akabinde merasime katılanlar, 1970 yılında Kordonboyu’nda denize uçan bir minibüsün ortasından üç kişiyi çıkarırken hayatını yitiren Altınordulu basketbolcu Erdoğan Çengel’in (Kasap Erdoğan) ismine olayın gerçekleştiği yerden denize karanfil bıraktı.

SÜLEYMAN FERİT ECZACIBAŞI HEYKELİ ÖNÜNDE MERASİM

Altınordu’nun kuruluş merasimi kapsamında ikinci merasim, Konak Diş Hastanesi önündeki Kurucu Lider Süleyman Ferit Eczacıbaşı’na ilişkin heykelin önünde gerçekleştirildi. Altınordu Futbol Akademisi Atletleri burada Süyelman Ferit Eczacıbaşı heykelinin önüne karanfil bıraktı.

DHA