Alexandru Maxim’den Morutan ve Cicaldau sözleri!

Beykozlu

New member
Gaziantep FK’nın Rumen yıldızı Alexandru Maxim, mesleği ve Türkiye hakkında açıklamalarda bulundu.

İnter’de forma giyen Hakan Çalhanoğlu ile ilgili de konuşan Maxim, “Bana göre en düzgün Türk oyuncu Hakan Çalhanoğlu. Onu fazlaca evvelce tanıyorum, Hamburg’da mesleğinin başında rakip olmuştum. Kendisini epeyce geliştirdi. Ulusal Ekip kaptanı olunca gerçek bir başkan üzere davrandı, daima sorumluluk alıyor ve toptan hiç kaçmıyor” dedi.

Türkiye’de kullandığı 18 penaltıyı da gole çevirmiş olan Maxim, Dünya Kupası’nda kaçan penaltılar için de şu yorumu yaptı: “Ligde kullanılan penaltıyla Dünya Kupası’na birebir gözle bakamayız. Büyük turnuvalarda heyecan ve baskı fazlaca fazla oluyor. Ulusal Kadro’da da penaltıları ben kullanıyorum. Bir sırrım yok lakin rahat olduğumu ve kendime güvendiğimi söyleyebilirim. Baskıyla baş etmelisiniz. Ben son ana kadar kaleciyi denetim ediyorum.”

İKİSİ DE ŞANSSIZDI

Vatandaşları Cicaldau ve Morutan’ın Galatasaray’daki performanslarına da değinen Maxim, “İkisi de yetenekli futbolcular fakat şanssız bir periyoda denk geldiler” dedi.

Galatasaray’da hayal kırıklığı yaratan Cicaldau ve Morutan’ı da yorumlayan Rumen futbolcu, “İkisini de kendimle kıyaslayamam. Ben Almanya’da daha sıkıntı bir ligi deneyim ederek buraya geldim. Onlar direkt Romanya’dan geldiler ve üstüne epeyce şanssız bir periyottu. G.Saray alt sıralarda uğraş ediyordu. Bu baskı, genç oyuncular için kolay değil. İkisi de yetenekli oyuncular” diye konuştu.

İDOLÜM HAGİ

İdolünün Hagi olduğunu belirten oyuncu, “Hagi benim idolüm. Futbolculuğunu konuşmaya gerek yok. Sol ayağıyla başardıkları ortada. Hagi devrinde Romanya Ulusal Grubu da en düzgün vaktini yaşadı. Hâlâ tıpkı tutkuyla futbolun ortasında kalmaya devam ediyor. Akademisinde biroldukca oyuncu yetiştirdi ki Cicaldau bunlardan biri. Rumen futbolu için büyük işler yaptı.

GAZİANTEP’TE ÇOK MUTLUYUZ

Kız arkadaşımla Gaziantep’te epey memnunuz. Almanya’dan farkı, yılın 8-9 ayı güneşli olan havası. Rahat, sessiz ve hoş bir kentte yaşıyorum. Kız arkadaşımla daima yeni yerler keşfediyoruz. Restoranlar ve kafeler epeyce hoş. Günay en güzel kalecilerden. Ekip arkadaşım diye söylemiyorum ancak Muslera ve Uğurcan ile birlikte Günay Güvenç’i de en âlâ kaleciler içinde gösteririm Türkiye’de 5-6 üst seviye kaleci var

MODRİC BENİM İÇİN ÇOK FARKLI

Messi mi Ronaldo mu sorusunu cevaplamak kolay değil. Messi doğuştan yetenekli. Ronaldo ise bu inanılmaz düzeye gelmek için 15-16 sene durmadan çalıştı. Modric’i de unutmayalım. Kalbim bu turnuvada Modric’in yanındaydı. En başından beri bu biçimde bir sürpriz yapacaklarını söylemiştim.” dedi.