“Alem içindeymişim gibi inliyordum”

tofaşk

Global Mod
Global Mod
Jessie Ware, “What’s Your Pleasure” rekoruyla 2020’de zamanımızın büyük disko kraliçesi olarak çığır açtı. Donna Summer ve Diana Ross ile karşılaştırmalar gündeme geldi. Yeni albümü That! İyi Hissediyor!” Jessie Ware şimdi bu görüntü üzerinde çalışıyor. Yapımcılığını Madonna and the Pet Shop Boys ile de stüdyoda bulunan Stuart Price üstlendi. Dans hakkında konuşmak için Londra’daki Jessie Ware’i aradık.

Bayan Ware, aynı zamanda “Sofra Adabı” adlı yemek podcast’inin sunucususunuz. İyi ya da kötü sofra adabı nasıl anlaşılır?

Benim için iyi sofra adabı, kibar ve saygılı olmakla ilgilidir. Minnettar. Ayrıca, ev sahibi zaten her şeyi pişirmişse, temizlemeye yardımcı olmak için. Ve tabii ki aynı zamanda konuşma hakkında. Kimse boş konuşan birinin yanına oturmak istemez. Bir yabancının yanında oturmak her zaman bir risktir – ama aynı zamanda hayatınızın en heyecan verici sohbeti anlamına da gelebilir.

İyi bir hostes olarak kimin yanına oturacağınızı da biliyor musunuz?

Evet, iyi bir partide her zaman yabancılara yaklaşma konusunda iyi olan en az iki gevezeye ihtiyacınız vardır.

Kişiye

1984 doğumlu Jessie Ware, İngiliz şarkıcı, söz yazarı ve podcaster. Ed Sheeran, Nicki Minaj ve Kylie Minogue ile çalıştı. “O! Feels Good!”, beşinci albümleri ve 1980’lerin disko kraliçelerine fazlasıyla saygı duruşunda bulunan ikinci albümleri.

Partiden bahsetmişken: şimdi ikinci disko albümünüz çıkıyor. Dans pistinden ayrılmayı hiç düşünmedin, değil mi?

Hayır, bu benim için söz konusu bile değildi. Ama bu sefer dans pistinin farklı olmasını istedim. “What’s Your Pleasure?” albümüme gelen tepkilerden sonra parti yapmaya devam etmek istedim – ama farklı bir parti.

Ne kadar farklı?

Biraz daha sıcak, daha renkli ve daha ruhlu. Daha fazla oluk ve daha az dörde-kat. Ama “Freak Me Now” ve “Free Yourself” hala önceki LP’mle bağlantılı.

“Free Yourself” ile iyi punk: Kendimizi nelerden kurtarmalıyız?

Benim için şarkı özgürleşme hakkında. Yorum için yer bırakıyorum. Kocam muhtemelen evimizde sık sık bıraktığım dağınıklıktan kurtulmak istediğini söylerdi. (gülüyor) Ama belki daha derin fikirlerin vardır.

Bu single’ın dört remiksi var. Remixer’ları seçmek için hangi kriterleri kullanıyorsunuz?

Bu her zaman plak şirketi ile yakın işbirliği içinde yapılır. Remiksler farklı amaçlara hizmet edebilir. Her zaman dileğim, pistlerin kulüplere girmesine yardımcı olmalarıdır. Ancak plak şirketindeki insanlarım, belirli bir remixin radyoda veya akış dünyasında bize getirebileceği olasılıkları da görüyor.

Spice Girls’den Mel C de şarkıyı sizler için remixledi.

Evet, buna hazırdı. O bir arkadaşım ve onu seviyorum. Spice Girls büyüdüğünde on bir yaşındaydım. Bu kendine güvenen kadınlar o zamanlar beni tamamen alt etti. Bence susmamaları son derece harika. Ve her zaman Posh Spice gibi kıyafetler giymek istemişimdir.

Purple Disco Machine: Doğu Almanya’dan Grammy ödüllü
  • hisseler
Jessie Ware ile röportaj: “Madonna’nın mikrofonunu kullandım”

Stuart Price yeni plağınızı üretti. Ayrıca Madonna ile “Confessions on a Dance Floor”u yaptı. Bu sizin için bir referans mı? Veya belki de bilerek farklı görünmek istediniz?

Direkt olarak değil. Ama bu Madonna kaydının birçok insan için ne kadar önemli olduğunun farkındayım. Ve tahmin edin ne oldu, Madonna’nın “İtiraflar”da kullandığı mikrofonun aynısını kullandım. Sanırım Madonna’ya hiç bu kadar yakın olmamıştım. Harika bir bölüm! Stuart gibiydim, “Hey, sesim gerçekten güçlü çıkıyor.” O da, “Madonna’nın ‘Confessions’da sahip olduğu şeyin aynısı.” Bir şekilde büyülü olmalı. Aramızda kalsa da: gün ışığında bakıldığında, tamamen normal bir mikrofon.

“Freak Me Now” şarkısıyla ilgili olarak: How Freak Can You Be?

Kendim için yeterince çılgın değilim. Bunun için müziğime ihtiyacım var! Müziğim karakterimi güçlendiriyor. Bunda güvenlik buluyorum. “Freak Me Now”da seks partisi yapıyormuşum gibi inledim. Sesimi serbest bıraktım ve bunu yaparken çok eğlendim.

Jessie Ware ile röportaj: “Sensiz bile uçağa binerdim”

Şarkı söyleme şeklinize ilham veren başka eylemler var mı?

Özellikle bu şarkıyla? Mousse T feat. “Azgın 98” ile Hot ‘n’ Juicy. Bu tür bir Fransız evi. Róisín Murphy de benim için her zaman bir referanstır. De La Soul.

Sık sık disko divalarından söz edilir. İçinde ne kadar diva var?

Ben dünyanın en sabırsız insanıyım. Biri gecikirse, yüce diva olurum. İnsanlar tamamen korkmuş çünkü aksi takdirde oldukça rahat ve eğlenceli görünüyorum. Ama sana söz veriyorum: Zamanında havaalanında olmazsan uçağa sensiz binerim! Aman Tanrım, bu benim için oldukça kötü, değil mi?

Söyleyebilirsin. O halde başka bir disko divasıyla tanışmak nasıl bir duygu? Daha önce Kylie Minogue’un albümünde şarkı söylediniz.

Podcast’ime konuk oldu. Güzel şey! Onu paparazziler takip etti. Podcast’te bana son albümü “DISCO”yu çaldığında rahat bir şekilde balık yedik. Onunla vedalaştığımda “Birlikte bir şeyler yapmalıyız” dedim. Ben Kylie’ye: “Hadi lanet olası bir şarkı yazalım o zaman!” Ona bir fikir gönderdim ve yazmaya devam etti. Vokalleri olağanüstü! Kylie tam bir beygir! Ve aynı zamanda sevimli.

Başka hangi kadın disko şarkıcıları sana ilham veriyor?

Diana Ross. Çaka Han. Donna Yaz. Genç Marie. Debby Harry. Grace Jones. Sadece birkaç isim.

İlk eserleri genellikle Prince ile karşılaştırıldı. Bu bir yük değil mi?

Tough Love albümüm çıktığında hala hayattaydı. Ve o benim hayranımdı. Müthiş! O zamandan beri daha da iyi olduğumu düşünüyorum. Keşke yeni albümümü de duyabilseydi. Bence hoşuna gider. Ama Prince’in kim olduğumu bilmesi bile beni harika hissettiriyor. Albüm açıcım “İşte bu! İyi hissettiriyor!” Onun için yaptım.

Ayrıca başka eylemler için de yazıyorsunuz. Bir şeyin Nicki Minaj şarkısı mı yoksa Ed Sheeran şarkısı mı olduğunu nasıl anlarsınız?

Aslında Nicki şarkısını kendim için yazdım. Onu duydu ve istedi. Bir şeyler yazmak için Ed’le bir odadaydım. Ama neden Ed’in yardıma ihtiyacı olsun ki? O bir şarkı yazma makinesi! Benim yardımıma ihtiyacı yoktu. Ama evet, başkaları için yazmayı da seviyorum.

Berlin'deki Admiralspalast'ta Ed Sheeran: Hayranların zor kararı bu

Berlin’deki Admiralspalast’ta Ed Sheeran: Hayranların zor kararı bu
  • hisseler
Başka kiminle çalışmak istersin?

Omar Apollo ile çok isterim. Kesinlikle harika. Ve stüdyoda Charli XCX ile tanışmayı çok isterim. Ve Christine ve Kraliçeler! Ve piyanoda Lady Gaga, vay canına, bu harika olurdu!

Florence Welch (Florence + the Machine’den) ve okula birlikte gittiniz, değil mi?

Evet biz arkadaşız İkimiz de Güney Londra kızlarıyız.

Annen sosyal hizmet görevlisiydi, baban ise muhabirdi. Toplumdaki sorunlara çok bakan her iki meslek grubu. Bu, dünya görüşünüzü şekillendirdi mi?

Kesinlikle anlamlı bir şeyler yapmak için beni cesaretlendirdi. Ciddi bir şey.

Alınma ama bir disko kraliçesi de o kadar ciddi değildir.

(gülüyor)
Evet, muhtemelen haklısın! Hala harika hissettiriyor. Ancak başlangıçta, aslında “düzgün” bir şey yapmam gerektiğini düşündüm: hukuk okumak veya öğretmen olmak gibi bir şey. Muhtemelen ailem de işlerine çok tutkulu oldukları için. Daha doğrusu 70 yaşında hala çalışıyorlar.

Jessie Ware: “Benim için bir hayat planı değildi ama sonra her şey farklı gelişti”

Sonra gazeteci oldun.

Evet, bana çekici ve heyecan verici geldi, aynı zamanda bir son teslim tarihine doğru çalışmak. Ta ki bunun çok çaba gerektirdiğini ve bunun için o kadar da iyi ödeme yapmadığını anlayana kadar. Ama yapanlara saygı! Elbette önemli bir iş. Sonra aile hukuku alanında çalışma fikriyle oynadım. Ve şarkıcı olmasaydım muhtemelen şimdi bunu yapardım.

Sonuçta “düzgün” bir şey yapmama cesaretini nasıl buldunuz?

İlk başta bunu bir kariyer olarak görmedim. Bunun yerine: Deneyeceğim, bir parti vereceğim. Ve bir noktada avukat olduğumda çocuklarıma şunu söylüyorum: Annem eskiden biraz ünlü ve turda. Benim için bir yaşam planı değildi. Sadece bir süreliğine bir şey olmalı. Ama sonra her şey farklı çıktı.

Ama müzikle nasıl başladı? SBTRKT için vokal yaptılar.

Ondan önce, en iyi arkadaşım Jack Peñate için arka vokalist olarak başladım. Bu harikaydı! Sonra birçok insan yanıma geldi, “Stüdyoya bununla ve bununla gitmelisin.” Bunların da bir kısmı gerçekleşti. Sesimi önce diğer elektro projelere ödünç vermeme yardımcı oldu. Sonuç olarak, başlangıçta bile eskisi kadar ilgi odağında değildim ve üzerimde daha az baskı vardı. Yine de heyecan vericiydi.

Ve R&B’ye nasıl girdin?

Soul and R&B birlikte büyüdüğüm müzik. Lauryn Hill’in Yanlış Eğitimi! D’Angelo! Annem evde Dusty Springfield’da DJ’lik yapıyordu. Ayrıca Stevie Wonder ve Aretha Franklin. R&B’nin seksiliğine ve ritmine bayılıyorum.

Siz de evde yalnız dans ediyor musunuz?

Kesinlikle evde, evet, ama sadece tek başına değil. Her gece yatmadan önce üç çocuğumla parti yapıyorum. Dans pistimiz mutfak. Oh, dans etmekten daha iyi bir şey yok, değil mi? Bu kötü bir günü bile kurtarabilir.

Jessie Ware: “LP’m tıpkı bir Berghain gecesini hayal ettiğim gibi geliyor”

Hala normal kulüplere gidebilir misin?

Evet, kulüplerde dans etmeye çok giderim. Bazen güvenliğe ihtiyacım var. Geçenlerde bir queer kulübündeydim. Harika bir enerji! Her neyse, queer topluluğuna çok şey borçluyum. Daha iyi bir oyuncu olmam için bana destek verdin. İşin iyi yanı: Çoğu zaman kulüplerde oldukça karanlıktır, bu yüzden beni fark etmek o kadar kolay değil.

Berlin’de kulüp kültürümüzle gurur duyuyoruz.

Evet, haklı olarak! Rekorumu, Berghain’de bir gece olacağını hayal ettiğim şekilde yaptım. Kendimi Berlin’e çok bağlı hissediyorum. Ve onu daha çok keşfetmek ve Berlinlilerle dans etmek istiyorum. Berlin dünyanın en havalı şehirlerinden biri!

Jessie Ware: Bu! İyi hisset! EMI/Evrensel, 2023