Ahmet Ağaoğlu’ndan yayın ihalesi ve tescil açıklaması

Beykozlu

New member
Kulüpler Birliği Vakfı’ndaki toplantının akabinde vakfın lideri Ahmet Ağaoğlu, açıklamalarda bulundu.

Ağaoğlu, yayın ihalesi için gelen soruya, “Yayın ihalesi ile alakalı olarak, aslında bu 28 Mart günü federasyonda kulüp liderlerinin olacağı bir toplantı planlanmıştı. Lakin bu toplantı 4 Nisan’a ertelendi. Bugünkü görüşmede tüm kulüp liderleri tüm yetkiyi bana verdi, bu toplantıya ben katılacağım. Yayın ihalesini sonuçlandıramadık. Bilhassa Anadolu kulüpleri gelir kaybına uğradı. Bu kadar önemli finansal dertli olduğu devirde teklif edilen sayılar, hiç bir biçimde Türk futbolunun finansal gereksinimlerine karşılık vermeyeceği malum” tabirlerini kullandı.

SORUMLUSU TFF’DİR

Muhteşem Lig’de hakemler için alınan sonucun Tahkim Konseyi’nden döndüğü hatırlatılan Ahmet Ağaoğlu, “MHK’nin aldığı karar Tahkim’den döndü. Federasyonda bir istifa oldu bugün de, bununla ilgili olduğunu düşünüyorum. 3 kulüpten de açıklama geldi. Her kulüp kanısını açıklamakta özgürdür. Fakat, TFF ülke futbolunun amir kurumudur. Yasanın kendisine vermiş olduğu yetki var. misyon ve sorumlukları var. Alınacak kararlarda tek yetkili TFF’dir. ötürüsıyla MHK ve Tahkim’in verdiği kararların sorumlusu TFF’dir. Biz burada ülke futbolunu yönetmiyoruz, ülke futbolunu TFF yönetiyor.” dedi.

“3 kulüp TFF’yi istifaya davet etti.” kelamlarını kullanan Ağaoğlu, “beraberki kulüp liderlerinin bakış açısı şu; haziranda genel heyet var. Şayet bir problem var ise, bunun sonucunın verileceği yer genel konseydir. ötürüsıyla haziran ayında yapılacak TFF genel şurasında bütün ezalar lisana getirilip, tahlil aranacaktır.” diye konuştu.

MUHTEŞEM LİG İÇİN TESCİL AÇIKLAMASI

Ligin tescili için gelen soruya karşılık veren Trabzonspor’un lideri, “Gereksiz gündem yaratan şeyler. Lig tescil edilmesin, neye göre tescil edilmesin? Neye dayanarak, hangi bilgiye dayanarak, yapay gündem için ortaya atılmış şeyler.” değerlendirmesini yaptı.