AB’den 2023’ün birinci açık daveti sanatkarlara

Adanali

Member
İSTANBUL (İGFA) – Görsel sanatlar alanındaki sanatkarlara açık olan Sanatsal Üretim Fonu kapsamında desteklenen müracaat sahiplerine, proje fikirlerini gerçekleştirirken çalışmalarına takviye olacak mentorlar eşlik edecek.

Program, Ankara, İstanbul ve İzmir’in ötesinde geniş bir coğrafyada sanatkarları odağına aldı.

Görsel sanatlar alanında çalışan 25 ile 45 yaşları içindeki sanatkarların müracaatına açık olan Sanatsal Üretim Fonu yararlanıcılarına, kültür-sanat alanından yahut akademik etraftan uzman isimlerin danışmanlığında geliştirecekleri eserler için dayanak verecek.

bu biçimdece, Sanatsal Üretim Fonu’yla desteklenen sanatkarlara yeni eserler üretme imkanı sağlanmasıyla birlikte, tecrübe paylaşımı, ağ kurma ve sanat dünyasına erişim için alan yaratılması hedeflenirken, davet kararında desteklenecek toplam 15 sanatsal üretimin 10 tanesi, İstanbul, Ankara, İzmir haricindeki öteki kentlerden yapılan müracaatlar içinden seçilecek.

anatsal Üretim Fonu, her proje için azamî 3.000 avroya kadar dayanak sağlanacak ve üç açık davet ile toplamda 45 sanat projesi desteklenecek.

Sanatsal Üretim Fonu için müracaatlar başladı ve 28 Şubat 2023, Salı günü saat 18:00’de sona erecek.

Adaylar, müracaatlarını CultureCIVIC web sitesinden ulaşılabilen Goethe Enstitüsü’nün Müracaat Portalı üzerinden yapabilir